A WMS tehetséges pilótája júliusban és augusztusban, nemzetközi szinten nyújtott kimagasló teljesítményt. Hét versenyen állt rajthoz, három országban – Csehországban, Ausztriában és Olaszországban.

Remek sorozatban Willisits Vilmos – Moravsky Pohar

Több bajnokságban is versenyez idén ifj. Willisits Vilmos – az egyik a Moravsky Pohar, amelynek harmadik fordulóját Trinecben rendezték, ahol a változó időjárási körülmények ellenére is magabiztosan tudott győzni. Ugyanezen a pályán, az ötödik fordulóban, másik nyomvonalon sem talált legyőzőre július 30-án. Bruckban szintén két nyomvonalon rendeztek versenyt, július 9-én a negyedik fordulót a kettes pályán és augusztus 27-én a hatodik fordulóban a hármas nyomvonalon győzött a fiatal versenyző. „Vilo” vezeti a versenysorozatot, négy forduló óta nem talál legyőzőre, sorozatban 12 futamgyőzelmet aratott. Az utolsó fordulót a Slovakia Ringen rendezik meg, szeptember 24-én.

Moravsky Pohar, Trinec, Június 25.

Kifogástalan bemutatkozás – Czech Kart Open

A nyílt cseh bajnokság negyedik fordulóját Bruckban rendezték, ahol Vilo a fejlődés céljából és a Morva kupa-győzelmek után először állt rajhoz. A versenysorozat lebonyolítási rendszere hasonlít az olaszországi versenyekéhez, az időmérőt és az első futamot szombaton rendezik meg, míg vasárnap két futamon vesznek részt a pilóták. A versenyzők pontokat gyűjtenek, és a szuperdöntőben elért helyezés a végeredmény. Vilo a legjobbkor nyert, az időmérőn és az első két futamon a második helyet szerezte meg, a döntőt magabiztosan, hét másodperces előnnyel nyerte meg, ezzel első versenyén megszerezte az első győzelmét a méltán rangos Czech Kart Open sorozatban.
A versenysorozat 5. fordulójára Písekben került sor, ahol húsz versenyző állt rajthoz EasyKart 100 kategóriában. Újra elmondható, hogy a türelem és a sok munka megtérül, hiszen az időmérőn csak az ötödik helyet szerezte meg Vilo, míg az első futamon a nyolcadik helyig esett vissza. Ezek után vasárnap felküzdötte magát a dobogó legfelső fokára. A délelőtti futamon már a harmadik helyen ért célba, míg a döntőt 0,001 másodperccel nyerte meg.

Czech Kart Open, Písek, Augusztus 20.

Trofeo Italiano EasyKart

A harmadik bajnokság pedig Olaszországban zajlik, a Trofeo Italy. Ennek ötödik fordulójában hat országból 27 versenyző vett részt, ahol Vilo az időmérőn a tizedik helyet szerezte meg. A sprintfutamon a hetedik, míg a döntőben a nyolcadik helyen ért célba.

Trofeo Italy, ALA, Július 1.