Willisits Vilo, 4. helyen végzett Olaszországban.

Február 25.-én rendezték a Trofeo Italiano EasyKart I. fordulóját, Castalletto di Branduzzo-ban. Vilo idén már a Széchenyi István Egyetemet képviseli és az UNI Győr WMS színeiben állt rajthoz, EasyKart 100 kategóriában. A pénteki edzésnapon az összes nagyvázas kategória egyszerre volt a pályán, a kaotikus körülmények között igyekezett a csapat a legmegfelelőbb beállításokat megtalálni a fiatal versenyző számára. A cél a megfelelő esős ív megtalálása volt és a szombati napra kezdtek körvonalazódni az erőviszonyok. Vilo a hivatalos edzéseken rendre a top3-ban végzett, esőben és felszáradó pályán egyaránt megvolt a tempó egy jó eredmény eléréséhez.

Az edzéseken rendre a top háromban végzett Vilo.

„Az edzések jól sikerültek, a pályát is alaposan kiismertem, izgatottan, motiváltan és nagy önbizalommal vártam a vasárnapot” – mondta a Széchenyi István Egyetem fiatal versenyzője.

Az időmérő edzés már teljesen száraz körülmények között zajlott és az első kör után Vilo vezetett, de a pilóták az új gumiból a 3. vagy 4. körben hozzák ki a maximumot. A fiatal pilóta a 2. gyorsköre után a boxba hajtott, ugyanis jött a hidegzuhany, bal hátsó defektet kapott.

 „Nem volt sok időnk rágódni az eseményeken, a szelep eresztett, lassú defektet kaptam. Felnit cseréltünk és 40 perc múlva vissza is kellett ülni a gokartba. Tudtam, hogy sok előzés vár rám, de többek között ezért is járunk Olaszországba versenyezni” – Vilo

A sprintfutamot Vilo az utolsó helyről kezdte meg és ugyan a rajtnál nem volt szerencséje, a futam végére 12 helyet javítva a 6. helyen intette le a kockás zászló. Az időmérő eredményét és a sprintfutamon elért helyezést összefésülik, ez adja a döntő rajtsorrendjét, ami így a 13. pozíciót jelentette a Széchenyi István Egyetem versenyzőjének.

Vilo a mezőny végéről küzdötte fel magát a dobogóra.

Türelem és szerencse is kellett a döntőben Vilo számára ehhez a jó eredményhez. A sors vissza adta, amit az időmérőn elvett, két kanyarral a vége előtt kihasználta versenytársai csatázását és két helyet javítva hatodikként szelte át a célvonalat 0,3 másodperccel. A verseny után kiosztottak két büntetést így Vilo újra dobogóra állhatott és a 4. helyen zárta a hétvégét.

„ A döntő előtt a cél az volt, hogy minél több pontot szerezzünk. Futam közben nem éreztem jól magam a gokartban, kicsit szenvedtem, nem volt meg a megfelelő tempóm, de a végéig küzdöttem, és amikor megláttam a lehetőséget kihasználtam. Várom a következő versenyt remélem egy tiszta hétvége lesz és a cél, hogy újra dobogóra állhassak.” – értékelt az UNI Győr WMS pilótája.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük