Moravsky Pohar

Willisits Vilo megnyerte a hét fordulóból álló Moravsky Pohár, versenysorozatot! A Cseh, Szlovák, Magyar pilótákat felvonultató mezőnyben, Vilo sorozatban négy fordulót nyert meg, így az utolsó forduló előtt bebiztosította a bajnoki címet!

Eredmények:

BajnokságHelyszínIdőpontHelyezés
Moravsky PoharSlovakiaringÁprilis 16.3.
Moravsky Pohar    Autodrom Vysoké MytoJúnius 4.3.
Moravsky PoharSteel Ring TrinecJúnius 25.1
Moravsky PoharSpeedworld BruckJúlius 9.1.
Moravsky PoharSteel Ring TrinecJúlius 30.1.
Moravsky PoharSpeedworld BruckAugusztus 27.1.
Moravsky PoharSlovakiaringSzeptember 24.

CZECH KART OPEN

Vilo a Cseh nyílt bajnokság utolsó három fordulóján vett részt, Cseh, Szlovák, Ukrán versenyzők között a nagy mezőnyben való versenyzés és tanulás volt a cél. A három fordulóból két fordulón sikerült győzelmet aratnia, Písekben utolsó körös előzéssel mindössze 0.001 másodperccel haladt át előbb a célvonalon, mint versenytársa.

Eredmények:

BajnokságHelyszínIdőpontHelyezés
Czech Kart OpenSpeedworld BruckJúlius 16.1.
Czech Kart OpenAutodrom PísekAugusztus 20.1.
Czech Kart OpenAutodrom Vysoké MytoNovember 1.4.

Trofeo Italiano EasyKart

A WMS fiatal pilótája idén kétszer állt rajthoz Olaszországban. A Trofeo Italy különlegessége, hogy az első öt pilóta részesül serlegdíjazásban, így 2023-ban Vilo megszerezte első olaszországi trófeáját.

Eredmények:

BajnokságHelyszínIdőpontHelyezés
Trofeo ItalyViterbomájus 14.4.
Trofeo ItalyALAJúnius 1.8.

EasyKart Internatioanal Grand Finals

Willisits Vilo a 3. rajtpozícióból indult kategóriája az EasyKart100 világdöntőjében, ahol nyolc országból közel 40 pilóta vett részt. A tehetséges pilóta már a második körben vezette a futamot, és a verseny első hat körében rendre az első három hely valamelyikéért harcolt. A 6. körben a WMS pilótáját, egy versenytársa kifelé terelte így elhagyta a pályát, a 24. helyen tért vissza az aszfaltra és még a kör vége előtt előzött egyet! A futam hátralevő részében Vilo volt a leggyorsabb a pályán, nem adta fel és végig küzdve 14 előzést mutatott be kilenc kör alatt. A kockás zászló a 9. pozícióban intette le, de a büntetések után a 8. Helyen végzett!

Eredmények:

Heat B – C3.
Heat A – C4.
Final A – rajtpozíció3.
Final A8.