Castaletto után, újabb negyedik helyezés Vilotól. Az EasyKart Italy II. fordulóján, Jesolóban szerzett értékes pontokat a Széchenyi István Egyetem versenyzője.

Március 24.-én rendezték meg az olaszországi EasyKart bajnokság II. fordulóját Jesolóban található, több nagy európai versenysorozatnak helyt adó Pista Azurra gokartpályán.
Vilo EasyKart 100 kategóriában még nem versenyzett ezen a pályán, így a pénteki edzések jelentős részét a pálya tanulására fordította. A motorokat is bejáratta az UNI Győr WMS versenyzője, így szombaton a megfelelő beállításokra koncentrálódhatott a munka.
Délutánra körvonalazódtak az erőviszonyok és az is kiderült mely kanyarokban veszít két-három tizedet Vilo, az élmezőnyhöz képest.

„ Volt két-három kanyar ahol szenvedtem, nem sikerült konstans bevenni ezeket, de vasárnapra átbeszéltük edzőmmel, (Halász János)-sal, hogy min kell változtatnom, és a döntőre minden összeállt.”

Halász János „Japan” és Willisits Vilo.

Az időmérőn Vilonak nem indult elsőre a gokartja, így kisebb forgalomba került, a 9. helyezéssel pedig nem volt elégedett a győri egyetem sportolója. A sprintfutamon nagyon jól sikerült a rajt, a 7. helyen is járt Vilo. A futamon izgalom volt bőven, de sok előzés nem történt, a rajtpozícióhoz képest egy helyet javítva a 8. helyen fejezte be a versenyt.


A döntőben újra megmutatta milyen jól teljesít a versenyeken, és remek döntésekkel, szép előzésekkel, nyolc kör alatt négy pozíciót javított, és megszerezte a 4. helyet, ebben a versenyben az első öt helyezett dobogósnak számít. Nem adták ingyen a dobogót, nyolc körön keresztül árnyékként követték Vilot. Az első három leszakította a mezőnyt a verseny elején, a védekezés miatt, pedig már nem volt lehetőség utolérni őket. Az EasyKart Italy második fordulója után, nemzetközi mezőnyben a 3. helyen áll, a Széchenyi István Egyetem fiatal versenyzője. Folytatás Cremonaban.

Vilo idén, már másodszor a dobogón!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük