Márciusban, minden hétvégén gokartban ült a fiatal pilóta. Vilo két versenyt teljesített, közte pedig Olaszországban tesztelt.

Vilo és a csapat.

Első verseny

Az első versenyhétvége március 10-11.-én került megrendezésre. A Gokart Talent Cup első versenyét Kecskeméten rendezték.
Vilo volt a leggyorsabb kategóriájában, már pénteken sikerült jól eltalálni a beállításokat így magabiztosan várta a szombati időmérőt, ami nagyon szorosra sikerült. Az első rajthelyért ezredre azonos időt futott versenytársával, de a szabályok értelmében az a pilóta szerzi meg az előkelőbb helyet, aki hamarabb megfutja a mértkörét.

A Willisits Team pilótája mindhárom versenyen megfutotta a leggyorsabb kört. Ugyanakkor az körvonalazódott, hogy a rajtot gyakorolni kell, ehhez pedig a legjobb edzés a versenyzés. Az első két futamon szoros csatában pár század különbséggel a 2. helyen ért célba, de az elődöntőben mégis az első helyen végzett, mert az előtte végző versenytársa öt másodperces büntetést kapott.

Szombaton a nap végén nyújtotta legjobb teljesítményét, ami bíztató és pozitív válasz a rengeteg munkára, amit az elmúlt hetekben végzett, Vilo és a csapat. Az utolsó futamon rajt cél győzelmet aratott, és erős rajt után rögtön eltudott lépni a mezőnytől, folyamatosan növelte előnyét. A 14 körös futam 12. körében futotta meg a leggyorsabb kört így a HUMDA Academy pilótája megnyerte első versenyét az új kategóriában.

Vilo első helyen ér célba. (HajókaSportfotó)

Második verseny

Willisits Vilo nem sokat pihent, a győzelem után Olaszországba utazott, hogy a csapattal Jesoloban teszteljen. Az Easy 100-as teszt után részt vett az RMC Hungary Club Sport I fordulóján, március 24-25.-én Kecskeméten, újra, Rotax Junior kategóriában.

Szombaton a változékony időjárás nehezítette a felkészülést, délelőtt még esős, délután már száraz pályás beállításokkal kellet készülni a vasárnapi versenyekre. Remek mezőny gyűlt össze a hétvégén, 15 pilóta küzdött a pontokért, így izgalmas csatákat vívhatott a HUMDA Academy pilótája. Az első versenyen egy ütközés során a mezőny végére került Vilo, míg a második futamon egy 5mp büntetés miatt, vesztett pozíciókat. Vilo ezen a hétvégén, a gokartban, és mentálisan is sokat csatázott, de végül jó futammal zárta a napot és a hétvégét. Az utolsó futamon öt előzéssel visszaküzdötte magát az élmezőnybe, így a hetedik helyen zárta a hétvégét. A pálya több pontján is képes volt az előzésre, ami jó alapot biztosít a következő versenyekre.

Willisits Vilo (249) és Körmőczi Ákos (244) ütközése az első futamon. (KlauszPhoto)