Januárban fizikai edzésekkel kezdte a felkészülést a HUMDA Academy pilótája, aki a 2023-as évben végleg szakít a kisvázas kategóriákkal. 

A felkészülés első részében az erő fejlesztésen volt a hangsúly, míg februártól a fizikai edzések mellé az állóképesség is bekapcsolódik, biciklis edzések formájában. A 12 éves versenyző nem titkolt célja megnyerni az EasyKart Trophy Hungary, versenysorozat Easy100 kategóriáját és sikeresen szerepelni a nemzetközi mezőnyt felvonultató Morva kupán. Továbbra is cél Olaszország, de idén a tavalyival ellentétben, az EasyKart Trophy Italy versenysorozatában csak pár versenyen fog rajthoz állni. 

Vilo, Easy 100 gokartot tesztel Bruckba.

Február 11-12.-én a Willisits Motorsport Egyesület kétnapos, Bruck-ban megrendezésre kerülő edzőnapjain, Easy100-al edzett szombaton és RotaxMax Junior gokartot tesztelt vasárnap. 

 Február 25-26.-án Kecskeméten teljesített újabb edző napokat, egyre magabiztosabb volt, és a tempó is biztató. Vilo a hazai verseny sorozatokban is tervez indulni, és nem kizárt, hogy ezt Rotax Max Junior kategóriában teszi meg.

Edzés, RotaxMax Junior kategóriában, Kecskeméten.

Télen sem tétlenkedett a WMS pilótája, Motocross és Quadozás során számos vezetési képesség és érzék fejleszthető. A gyors és dinamikus sportok segítenek javítani a reflexeket, a koordinációt, a koncentrációt, valamint a testtudatot és az egyensúly érzéket is. Emellett a területi tájékozódást és a gyors döntéshozatalt is erősítik. Vilo tehát nem csak élvezi az új hobbi sportjait, de ezáltal fejleszteni tudja a versenypályán mutatott teljesítményét is.
Az első versenyhétvége, Kecskeméten lesz, Rotax Junior géposztályban, március 11-12.-én. Ezután pedig irány Olaszország, Jesolóban tesztel Easy 100 kategóriában.