Willisits Vilo a Morva Kupa negyedik fordulóján egy teljesen új, 2024-es BirelArt vázzal állt rajthoz, elvárások nélkül a váz tesztelése volt a cél ezen a hétvégén.

A cseh – szlovák bajnokság július első hétvégéjén Ausztriába látogatott. Bruckban, a kettes pályán rendezték meg a negyedik fordulót, ami Vilo egyik kedvenc nyomvonala. A hétvégét úgy kellett felépítenie a Széchenyi István Egyetem versenyzőjének, hogy minden edzésen más beállítással gurult az aszfaltra. Természetesen a versenyeken már a legoptimálisabb beállításokkal indult.
Több tengelyt, felnit és futómű-beállítást tesztelt Vilo, aminek az eredménye egy dobogós helyezés lett.

Willisits Vilo és csapattársa, Vass István.

„Jól éreztem magam, nem volt nyomás, igazából sokat tanultam, legfőképp arról, hogyan adjak visszajelzést egy-egy bemenet után. Végül eredményes hétvégét zártunk. Az új gokartot nem akartam összetörni, és a versenytársaim bajnokságába sem szerettem volna beleszólni, így nagyon körültekintően versenyeztem, de a gokart fantasztikusan működött, így remek tempót tudtam autózni” – értékelt az UNI GYŐR WMS sportolója.

A 24 fős mezőnyben Vilo az 5. helyre kvalifikálta magát, ezután mindhárom futamon tovább javított, és két harmadik, valamint egy második helyezéssel a 3. helyen zárta a hétvégét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük