Cerviában, betegen, erős pontszerzés, így továbbra is második helyen az olasz bajnokságban Vilo.

Nehéz hétvégét teljesített a Széchenyi István Egyetem versenyzője, Cerviában. Még egészségesen indult útnak Vilo, de kikellett hagynia a teljes szombati napot betegsége miatt. Pénteken motorjáratással telt a délelőtt, már itt nem érezte jól magát a győri egyetem pilótája, így már a délutáni etapokat is kihagyta, hogy szombaton folytathassa az edzéseket.

Willisits Vilo és szerelője Weisz Dávid, Cerviában.

„Pénteken belázasodtam, ami nem javult este sem, így úgy döntöttünk kihagyjuk a szombati napot. Végül ez jó ötlet volt, segített, bár közel sem gyógyultam meg. Legalább rajthoz tudtam állni, ami nagyon fontos volt a bajnokság szempontjából”-Willisits Vilo, az UNI Győr WMS versenyzője.

Vilo az időmérőn a 8. helyet szerezte meg és, bár ezen a pozíción nem tudott javítani a sprint versenyen, látszott és érezte, hogy sok van még benne.
A döntőben negyedik helyen ért célba, és mivel Olaszországban az első öt versenyző kap trófeát, így idén öt verseny alatt, ez már a negyedik serleg volt, amit hazavihetett.

„Kimaradt a szombat, így vasárnap még nem volt tökéletes a technika. Az elődöntő után kicsit változtattunk a gokarton, és ez segített az önbizalmamon”-értékelt röviden Vilo.

„Castellettóban rendezik a 6. fordulót, ahol az év elején negyedik lettem. Úgy gondolom, most akár jobb eredményt is elérhetek, és akkor az utolsó fordulón dőlhet el a bajnoki cím sorsa” – tekintett előre pozitívan a Széchenyi István Egyetem versenyzője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük