Willisits Vilo képviseli Magyarországot az FIA Karting Academy, három fordulóból álló versenysorozatán, ami az Európa bajnokság keretein belül zajlik. Az első fordulót Franciaországban a másodikat Szlovákiában rendezték, a harmadik versenyre pedig Svédországban kerül sor.

A Széchenyi István Egyetem versenyzője, Franciaországban először versenyzett OK Junior kategóriában. Vilo nagyon szereti a nehéz körülményeket, a versenyhétvégén pedig folyamatosan esett az eső, ami bemenetenként más pályakörülményt jelentett. Az edzéseken rendre a középmezőnyben végzett a SZE Motorsport tehetséges pilótája így bizakodva várták a versenyeket. Csoportjában Vilo a 11. helyen végzett az időmérőn, amivel elégedett volt. Az első két futamon azonban nem sikerült célba érnie, ezzel pedig elúszott az esély a döntőre. A harmadik selejtező jól sikerült, a 10. helyen ért célba, de ez összeségében kevés volt a döntős szerepléshez.

„Izgultam. Esett az eső, a középmezőnyben többen is próbálgattuk, mit bír a pálya, és összeütköztünk, leállt a gokart, és nem tudtam újra indítani. Ezzel elszállt az esély, hogy a döntőbe jussak, saját hibából estem ki, keserű szájízzel hagytam el Franciaországot” – emlékezik vissza kritikusan Vilo.

Slovakia Ringen rendezték a második fordulót, itt Vilo már nyert futamot EasyKart 100 kategóriában és Rotax Junior kategóriában is versenyzett. Szereti és ismeri tehát ezt a nyomvonalat, így mindenképp szeretett volna döntőbe jutni. A verseny előtt tesztelt is a pályán, igaz kicsit más motorral, de a gumi és a váz kiismerése szempontjából fontos köröket tett meg a kollektív teszten.

A hétvége jól alakult, stabilan a középmezőnyben autózott, bár az időmérőn nem sikerült kihozni a maximumot, a versenyeken folyamatosan tudott javítani. Az időmérőn kategóriájában a 17. míg összetettben a 34. helyet szerezte meg. A futamok viszont jól sikerültek, az első kicsit kaotikus futamon büntetése ellenére is 7. helyen végzett. A következő két selejtezőn nem kockáztatott Vilo és egy 11. és 12. helyezéssel a 21. pozícióból kezdhette meg a döntőt.

„Betegség után, fizikailag megterhelő volt a hétvége, de szerettem volna bizonyítani az első forduló után. Jól is kaptam el a rajtot, de az első kanyarban oldalról nem csak lökést kaptam, hanem fel is ugrattak rám. Kiszakadt a kesztyűm és fájt a kezem is, de tovább tudtam menni, és be akartam fejezni a futamot. Pár kör után éreztem, hogy nincs rendben valami, az ütés következtében megsérült a vízhűtő, és szép lassan elfojt a víz belőle. Emiatt sajnos fel kellett adnom a versenyt” – számolt be tapasztalatairól a Széchenyi István Egyetem versenyzője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük